Acumulatorii utilizati in sistemele cu energie alternativa trebuie sa apartina gamei deep-cycle (cu descarcare adanca) si trebuie sa suporte un numar de cicli de incarcare/descarcare totala (100%) in numar cat mai mare. Acesti acumulatori suporta in functie de gama si/sau producator, un numar intre 250 de cicli si  1600 de cicli la un grad DOD 100%. Trebuie remarcat ca unele modele pot ajunge la 5000 - 6000 de cicli daca rata de descarcare (DOD) este redusa la 30 - 40%.

ACUMULATORI HOPPECKE

ACUMULATORI EXIDE TECHNOLOGIES

ACUMULATORI ROLLS 

 ACUMULATORI INTACT

1. Acumulatori INTACT Seria  Block-Power
2. Acumulatori INTACT Seria  GEL-Power
3. Acumulatori INTACT Seria  SOLAR-Power

Acumulatori Deep-cycle HOPPECKE Germania:

Cu o experienta de peste 80 de ani, Hoppecke este cel mai mare producator european de baterii acumulatoare stationare. Germanii de la Hoppecke sunt singurii de pe continent care folosesc atat tehnologie cu Pb, cat si cu Ni-Cd.

1. Seria  Hoppecke OPzV

Bateriile OPzV sunt special concepute in tehnologie GEL de tip  VRLA (Valve Regulated Lead Acid) nu necesita intretinere. Aplicatile tipice :    

 •  sisteme case de vacanta
 •  sisteme de iluminat stradal
 •  panouri de semnalizare si informatii
 •  parcometre
 • sisteme telefonice de urgenta
 • alte echipamente  

Sunt concepute pentru a suporta maxim 1200 de cicluri cu descarcare 80%, cu o durata de viata de 18ani.

 

2. Seria Hoppecke OPzS

OPzS solar.power este un acumulator cu o singură celulă. Bateriile sunt aerisite, staţionare cu electrolit lichid (acid sulfuric diluat). Datorită plăcilor tubulare OPzS in tehnologie solar.power, oferă o speranţă de extremă cu numar ciclic extrem de mare. Comportamentul excelent la numr de cicli pt. OPzS Hoppecke solar.power este datorata placii tubulare incapsulate care realizeaza o protecţie în jurul masei pozitive. Hoppecke OPzS baterii solar.power sunt optime pentru aplicatii în sectoarele cu sarcinii mari de încărcare şi descărcare de gestiune cum ar fi sistemele solare sau aplicaţii off-grid. Concepţia ca DIN produs în conformitate cu DIN 40736 partea 1 oferă cea mai mare compatibilitate, prin modificarea sistemelor existente de baterie sau de integrare în caz de extindere a bateriilor deja existente. Este recomandat să utilizaţi OPzS Hoppecke solar.power impreuna cu un sistem de recombinare Hoppecke AquaGen ® pentru a reduce numărul de proceduri de reumplere cu apă până la un minim şi în urma acestei chiar pentru a reduce costurile de întreţinere. Celulele Hoppecke unice din seria solar.power tip OPzS au o speranta de ciclism de până la 1500 de cicluri cu DOD la 80% din descărcarea de gestiune.

OPzS baterii solar.power bloc sunt baterii aerisite, staţionare cu electrolit lichid (acid sulfuric diluat). Rezistente la şoc şi foarte translucide in recipientul de polipropilena fabricat pt a fi rezistent împotriva tuturor metodelor de curăţat stabilite şi ofera un control confortabil pt nivelul electrolitului. Concepţia ca DIN produs în conformitate cu DIN 40737 partea a 3-dă cea mai mare compatibilitate, prin modificarea sistemelor existente de baterii sau de integrare în caz de extindere a bateriilor deja existente.

Este recomandat să utilizaţi Hoppecke OPzS solar.power baterii în bloc, cu sistem de recombinare Hoppecke AquaGen ® pentru a reduce numărul de proceduri reumple apă până la un minim şi în urma acestei chiar pentru a reduce costurile de întreţinere.

Hoppecke OPzS solar.power blocul gama de produse are o speranta de cicli de până la 1400 de cicluri cu o profunzime de 80% .

AquaGen ® este un sistem de recombinare premium.top si este utilizat pentru a recombina gazele pe bază de hidrogen şi gazele de oxigen, care se  descompun, fiind reintegrate in acumulator. Prin intermediul unui catalizator integrant, aceste gaze sunt recombinate sub formă de vapori de apă. Acest condensează vapori de apă pe laturile premium.top AquaGen ® aerisire prize. Picături rezultantă a debitului de apă în jos şi sunt returnate a bateriei. 

Eficienta acestui recombinare este de până la 99%. 

Datorita acestui nivel de eficienţă, reumplere de apă este redus drastic, reusind sa elimine apropate complet  întreţinerea. 

Un alt beneficiu din utilizarea AquaGen prize recombinare premium.top ® este o reducere considerabilă a cerinţelor de ventilaţie în conformitate cu EN 50272-2 / DIN VDE 0510 partea 2 (standardele europene). 

Libertatea de întreţinere cu nici o restricţie 
Recombinarea de hidrogen şi oxigen este un proces exo în care căldura este eliberat. Cu baterii sigilate, acest recombinare are loc pe plan intern la electrozi negativi. Temperatura crescuta în interiorul bateriilor sigilate duce la reducerea duratei de viaţă, în special la electrozi. Pentru a reduce aceste efecte secundare negative, operaţiunea de baterii sigilate face obiectul unor limitări diferite. 

Când AquaGen premium.top ® este utilizat, recombinare nu are loc la componentele active (electrozi) şi nu în interiorul bateriei. 

Recombinator AquaGen ® premium.top este montat pe baterie ca o componentă externă. Acest lucru se evite orice creştere a temperaturii în interiorul bateriei. Separarea procesului de recombinare din componente active a bateriei permite maximizarea de libertate de la întreţinere, ca şi pentru baterii sigilate, fără a reduce speranţa de viaţă şi fără restricţii privind funcţionarea a acumulatorului.

3. Seria Hoppecke SOLAR BLOCK

Bateriile tip Solar Block sunt o gama fiabila pentru aplicatii in conditii dure fabricate in tehnologie AGM. Aplicatile tipice includ arii de folosire diversificata estinate special aplicatilor solare.  Sunt concepute pentru a suporta maxim600 de cicluri cu descarcare 80% cu o durata de viata de 15 ani.

4. Seria Hoppecke power.com

Bateriile power.com sunt fabricate pentru aplicatii medii si mari. Sunt fara intretinere de tip AGM. Sunt concepute pentru pentru o durata de vaiata de 12 years si sunt clasificate in categoria  “Long Life” de catre EUROBAT.

5. Seria Hoppecke Power Block

Bateriile power block sunt fabricate in tehnologie GEL,  fara intretinere. Sunt concepute pentru a suporta maxim 1000 de cicluri cu descarcare 80% si o durata de viata de 15 ani.

Baterii Sonnenschein:

 1.  Seria  SOLAR

Bateriile de acumulatori solari Sonnenschein Solar, sunt special concepute pentru performanta medie in aplicatile cu energie alternativa. Aceste baterii tip VRLA (ValveRegulated Lead Acid) nu necesita intretinere si sunt realizate in tehnologie dryfit. Aplicatile tipice :    

 •  sisteme case de vacanta
 •  sisteme de iluminat stradal
 •  panouri de semnalizare si informatii
 •  parcometre
 • sisteme telefonice de urgenta
 • alte echipamente  

  Sunt concepute pentru a suporta maxim 800 de cicluri cu descarcare 100% , dar pot ajunge sa suporte 3000 de cicluri pentru o descarcare de numai 30%.

2.Seria SOLAR BLOCK

Bateriile tip Sonnenschein Solar Block sunt o gama fiabila pentru a plicatii in conditii dure. Aplicatile tipice includ arii de folosire diversificata.  Sunt concepute pentru a suporta maxim 1200 de cicluri cu descarcare 100% , dar pot ajunge sa suporte 4500 de cicluri pentru o descarcare de numai 30%.

 

3. Seria SOLAR A600

Bateriile Sonnenschein A602 Solar sunt fabricate pentru aplicatii medii si mari. Sunt fara intretinere de tip VRLA in tehnologie dryfit. Sunt concepute pentru a suporta maxim 1600 de cicluri cu descarcare 100% , dar pot ajunge sa suporte 5800 de cicluri pentru o descarcare de numai 30%.

4. Seria  A500 - uz special

Bateriile solare Sonnenschein A500 sunt foarte fiabile. Aceste baterii tip VRLA (ValveRegulated Lead Acid) nu necesita intretinere si sunt realizate in tehnologie dryfit. Aplicatile tipice :    

 • sisteme UPS
 • panouri de semnalizare si informatii
 • sisteme medicale 
 • sisteme telefonice de urgenta
 • alte echipamente  

  Sunt concepute pentru o viata de 7 ani cu descarcare 80%.

 

Baterii de Acumulatori gama ROLLS – Canada:

Bateriile de acumulatori din gama solara fabricate de Rolls CANADA sunt foarte fiabile si beneficiaza de un pachet tehnic foarte bun la un cost rezonabil. In ultimii ani acesti acumulatori au devenit din ce in ce mai solicitati, iar sistemele care contin acesti acumulatori, sunt foarte performante.

Baterii de acumulatori Intact – Germania:

1. Seria  Block-Power

Acumulatorii Intact- Germany, seria Block-Power (tehnologie AGM)  sunt o alternativa viabila si in acelasi timp o solutie cu pret redus, care pot fi utilizate in sisteme mici. Aceste baterii au o durata de viata intre 7 - 10 ani. Aplicatile tipice :    
•    sisteme UPS
•    panouri de semnalizare si informatii
•    sisteme telefonice de urgenta
•    alte echipamente

 

2. Seria  GEL-Power

Acumulatorii Intact- Germany, seria GEL (tehnologie GEL)  sunt o alternativa viabila si in acelasi timp o solutie cu pret redus in sisteme de energie alternativa. Aceste baterii au o durata de viata de 300 cicli de 100% conform recomandarii IEC 254-1. Avantaje :    

 • nu au emisi de gaze
 • fara intretinere
 • suporta conditi de clima dure

3. Seria  SOLAR-Power

Acumulatorii Intact- Germany, seria SolarPower (tehnologie ACID - Electrolit)  sunt baterii inundate la un pret extrem de redus pentru sisteme de energie alternativa. Aceste baterii au o durata de viata de 300 cicli de 100% conform recomandarii IEC 254-1.

Avantaje :    

 • pret foarte mic
 • suporta temperaturi intre -20 grd si +45 grd
 • au nevoie de intretinere regulata